TRADITIE SI PREZENT

Povestea a inceput in anii ’60 cand Toth Andras, bunicul, a plantat o cultura de flori de narcise, dalii, lalele si trandafiri. In anii ’90 ne-am extins gama de flori si Zabojszky Irina, mama, care a inceput reprofilarea spre partea mai artistica a floristicii.

Intotdeauna am folosit accesoriile cele mai noi, ca am simtit nevoia schimbarii in acest domeniu.

Ajutat de pasiunea pentru flori si arta am obtinut diploma de designer ca sa pot crea decoruri florale intr-adevar artistice si unice. Urmaresc principale exopzitii din strainatate, sa va pot oferi viziunile si tendintele cele mai moderne.

Am participat la:

Petreceri de vis 2008, Petreceri de vis 2009, Petreceri de vis 2010

Floraritul – o traditie in familia Zabojszky:

Florăria Anemone a luat fiinţă după ce timp de mai mulţi ani membrii familiei Zabojszky au lucrat in acest domeniu. La inceput au fost nevoiţi să văndă florile in piaţă, insă aşa s-a format cercul de clienţi care îi au in prezent.

„Am mostenit talentul de a lucra cu flori de la bunicul meu, care a fost unul dintre primii florari din Arad si ca care era foarte iscusit si priceput la ornamente. In acelasi timp imi plac foarte mult florile si de-aici şi pasiunea pentru ceea ce fac. Bazele afacerii au fost puse de bunicul meu, care a vândut de mai mult timp flori in piată, iar intre timp am infiintat această florărie. Suntem căutati de clientii pe care îi aveam incă de pe vremea când vindeam flori in plată, iar de multe ori ni se intâmplă să fîm intrebati când ne intoarcem”, spune Noemi Zabojszky, designer floral.

Chiar dacă Noemi a terminat Facultatea de Informatică la Timişoara, acest lucru nu o impiedică să-şi ocupe timpul liber cu ceea ce îi place mai mult: florile. Tot din dorinţa de a cunoaşte căt mai multe lucruri în domeniul in care lucrează, a urmat şi cursuri de design.

Noemi colaborează in prezent cu o firmă care execută decoraţiuni pentru sălile de nunţi, iar luna aceasta va participa la Tărgul de nunţi, unde va expune buchete de mireasă si aranjamentele pentru mese.

„Inerc să merg la cât mai multe expozitii, să văd măcar ce se mai poartă. Noi lucrăm numai cu flori naturale si avem si flori uscate pentru decoratiuni interioare. Pe parcurs vom incerca să ne extindem să avem şi angajati”, spune Noemi.

In prezent cele mai căutate flori sunt, pe lângă trandafiri şi florile de sezon cum sunt zambilele, lalelele, ghioceii, in buchete combinate.

Noemi este foarte incantată de ceea ce face, iar in prezent asteapta un mostenitor, care probabil va prelua afacerea incepută de mama sa.

florarie in arad, flori expuse

Nicoleta Bosnigeanu,
Ziarul OBSERVATOR, 05 Feb 2009

CONTACT

Floraria Anemone Arad
Arad

ORAR
08 – 20
09 – 22
10 – 18
Luni – Vineri
Sambata
Duminica

Noemi Zabojszky-Horvath
+40 (721) 216 315

contact@floraria-anemone.ro

» trimite un mesaj